Setiap orang mahukan berat badan ideal


Setiap orang pasti inginkan  berat idaman untuk kelihatan menarik, sedap mata memandang dan yang paling penting untuk kesihatan berterusan. Set slimming Shaklee tampil membantu pengguna untuk mendapatkan berat badan ideal, lebih-lebih lagi menjelang 'Hari Raya' pasti soal berat badan tidak dapat dielakkan dari terus bersarang di fikiran. Set detoks Shaklee sebagai pemula proses, seterusnya pengekalan protein dalam badan dan pemecahan lemak yang dilakukan melalui suplemen semula jadi.

Beberapa perkara penting perlu difahami untuk sampai kepada matmat menurunkan berat badan berlebihan. Proses yang perlu dilalui pengguna set slimming Shaklee ialah secara 3 peringkat iaitu:
  1. Detoks
  2. Protein
  3. Pecah Lemak 

Untuk memudahkan kita mencapai berat yang ideal, ada beberapa perkara/suplemen yang kita perlu tahu dan fahami.

1) DETOX

vivix, alfalfa, peppermint, herblax, dtx, detoks, detox, shaklee, vitamin, suplemen, berat badan, inspirasihuda
Dicadangkan juga Peppermint, DTX dan Vivix

Sebelum anda memakan suplemen untuk slimming, anda perlu membuat detox terlebih dahulu. Detox sangat diperlukan untuk membersihkan usus-usus kita daripada lemak, toksin dan lendir (semua yang degil-degil tu). Ia akan dikeluarkan melalui air besar. Apabila usus kita dah bersih dan cun, barulah mudah untuk ia membuat kerjanya - iaitu dapat mengoptimumkan penyerapan nutrien!
Jadi di Shaklee, suplemen yang mempunyai fungsi sebagai detox adalah: Herb Lax, Alfalfa dan Fiber Plan.

Walaubagaimanapun, bagi ibu-ibu yang menyusukan anak anda cuma boleh mengambil Alfalfa dan Fiber Plan sahaja. Herb Lax pula sesuai bagi yang tidak ada komitmen dengan menyusui si manja. Oh ya! Satu lagi.. Bagi yang ada masalah sembelit, Herb Lax ini sangat sesuai untuk anda. Kalau anda ok dan tiada masalah sembelit, Alfalfa dan Fiber Plan adalah pilihan yang sesuai.

2) PROTEIN

Mengapa perlukan protien? Kerana protein ini antara tugasnya yang paling best adalah untuk meningkatkan metabolisme badan. Selain daripada itu, ia membuatkan kita membina otot dan membuatkan kita kenyang lebih lama. Fakta lain yang menarik ialah ia mampu membantu membakar kalori kita sehingga 35%! Hebat kan?

Di Shaklee kami mempunyai 2 cadangan:


i) Untuk ibu yang menyusukan, anda boleh mengambil Energizing Soy Protein (ESP) 
*Bonus ianya mempercepatkan penghasilan susu badan dan kalau consume secara istiqamah akan membuatkan kulit anda menjadi gebu*
ii) Bagi yang tidak menyusukan, kami mengesyorkan anda untuk mengambil Cinch Shake Mix
3) PEMECAH LEMAK
Lecithin adalah sangat penting ya puan-puan. Ini adalah kerana fungsi utamanya adalah sebagai 'pemecah/pencair lemak' ataupun 'fat emusifier'. Ini adalah apabila dia 'bertemu' dengan lemak lemak degil, dia akan 'memecahkan dan bercampur/bergabung' dengan lemak-lemak tu dan seterusnya membawa lemak tu keluar dengan bantuan fiber. 


Jadi ini adalah suplemen utama yang dapat dikongsi bersama-sama anda semua. Tetapi harus diingat, jangan menganggap dengan hanya memakan suplemen ini tapi anda masih lagi meneruskan diet dan gaya pemakanan yang sama - keberkesanan itu mungkin akan berkurangan. Sama juga analoginya, anda ada penyakit kencing manis, doktor dah bagi ubat-anda makan-dan tak pernah culas pula tu-tetapi anda masih lagi tak 'control' makanan yang mengandungi kandungan gula yang tinggi, jadi still ubat kecning manis tu tak berkesan. Betul kan?


Jadi pastikan anda:

  • Kawal pengambilan kalori makanan anda (Lebihkan sayur-sayuran, buah-buahan, kurangkan manis) 
  • Minum air dengan banyak 2-3 L sehari (Air akan membantu anda mudah lawas, flush semua toksin dalam badan dan mengurangkan kepekatan darah) 
  • Berdisiplin dalam mengambil suplemen di atas 
  • Berdoa dan tawakal pada Allah
Secara ringkasnya, Set Slimming Shaklee ini:
  1. Untuk yang menyusukan anak: Alfalfa / Fiber- ESP- Lecithin 
  2. Yang tidak menyusukan anak: Herb Lax / Fiber / Alfalfa- Cinch Chake Mix / ESP- Lecithin


Ohhh yaa.. saya ada sedikit testimoni untuk anda. Kredit untuk MOMMYISKANDAR (teman seEuphoria saya)


Jom kurus Dengan Shaklee.......
******
Kalau anda mahu slim dengan selamat dan sihat, boleh sms saya di 
014- 507 5708( huda ) ya untuk konsultasi lanjut dan harga best. 

0 comments:

Catat Ulasan

Saya Nurul Huda Zakaria, Shaklee Independent Distributor (883327) kawasan Kota Bharu, Kubang Kerian dan Pengkalan Chepa. Produk Shaklee diyakini mampu memberi mutu kesihatan yang lebih baik seisi keluarga. Ianya sihat, selamat dan berkesan. Ingin berkongsi tips kejayaan perniagaan dan produk Shaklee hubungi/ whatsapp 014-507 5708. Terima kasih!

 
Inspirasi Huda (Sihat Bersama Vitamin)
Top