Susu dada melimpah ruah dengan Alfalfa Complex


Bagi setiap ibu yang menyusukan anak pastinya inginkan khasiat susu dada yang terbaik untuk anak, bukan sekadar berkhasiat bahkan dapat menghasilkannya dalam kuantiti yang banyak dalam erti kata lain susu dada melimpah ruah. Shaklee memperkenalkan Alfalfa Complex sebagai makanan tambahan untuk semua peringkat usia yang kaya dengan mineral dan vitamin yang diperlukan badan. Ia bukan sekadar milk booster.

Alfalfa Complex juga merupakan salah satu suplemen yang berfungsi untuk tujuan detoks. Set detoks Shaklee yang terdiri daripada Alfalfa Complex, Peppermint-Ginger Plus, Herb-Lax, DTX Complex dan Vivix memainkan peranan penting dalam proses detoks.

“Awak beri saya alfalfa? Awak nak suruh saya menyusukan anak kita ke?” Kata Kamil sambil tergelak apabila isterinya menghulurkan 2 biji pil alfalfa kepadanya.

Alfalfa sudah dikenali sejak berzaman sebagai galactagogue di negara2 Barat. Menurut laman sesawang Kellymom, daun alfalfa yang diambil bersama Lactuca Virosa (sejenis kubis liar) dapat meningkatkan pengeluaran susu ibu antara 50-100%.

Walau bagaimanapun, alfalfa bukan sekadar makanan penambah susu. Ia ada 1001 kebaikan yang pastinya dapat dinikmati oleh semua golongan, termasuklah golongan bapa, wanita muda, lelaki dan warga emas.

Alfalfa cambah (alfalfa sprout) boleh didapati di pasar-pasaraya dan kadangkala dicampur dalam salad. Batangnya halus dan daunnya kecil. Boleh dimasak dan dicampur dalam sayur.


alfalfa sprout
Alfalfa sprout


Bahagian alfalfa yang digunakan untuk pil alfalfa Shaklee ialah bahagian daun.
Khasiat daun alfalfa, selain membanyakkan susu ibu:

 1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
 2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
 3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
 4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
 5. Memberi kelegaan semasa haid.
 6. Merawat arthitis
 7. Bagus untuk elergi dan ekzema
 8. Merawat asma
 9. Mencuci usus bagi membuang toksik
 10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang
 11. Meneutralkan asid dalam badan
 12. Merawat masalah keputihan pada wanita
 13. Membesar dan menegangkan payudara
 14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
 15. Memulihkan urat selepas bersalin
 16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
 17. Meningkatkan stamina seorang suami
 18. Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
 19. Dan banyak lagi untuk disenaraikan…
Jadi ibu-ibu menyusu yang mengambil set Breastfeeding Shaklee, bolehlah berkongsi set itu dengan suami anda. Tengok point nombor 17 di atas :)


testimonial
Menarik kan alfalfa ni? Sekiranya anda mengalami masalah-masalah di atas (walaupun tak menyusukan anak), anda boleh ambil vitamin yang sesuai untuk anda!

Hubungi  

Huda 014-5075708

 
untuk membuat pesanan.

AMARAN : Alfalfa TIDAK BOLEH diambil oleh pesakit SLE dan mereka yang mengalami sebarang penyakit berkaitan sistem imuniti. * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

credit

0 comments:

Catat Ulasan

Saya Nurul Huda Zakaria, Shaklee Independent Distributor (883327) kawasan Kota Bharu, Kubang Kerian dan Pengkalan Chepa. Produk Shaklee diyakini mampu memberi mutu kesihatan yang lebih baik seisi keluarga. Ianya sihat, selamat dan berkesan. Ingin berkongsi tips kejayaan perniagaan dan produk Shaklee hubungi/ whatsapp 014-507 5708. Terima kasih!

 
Inspirasi Huda (Sihat Bersama Vitamin)
Top