Perlukah kolagen?
  • Ya, kerana kolagen dalam badan semakin berkurang, dan seiring dengan itu nutrisi yang menjaga kolagen yakni antioksidan juga semakin diperlukan oleh tubuh.
   Kolagen adalah serat protein yang paling banyak terdapat dalam badan manusia. Ia didapati dengan banyak pada kulit, tulang rawan, tisu2 dan dalam kuku serta rambut.
   Fungsi kolagen ialah sebagai penyokong tubuh kita. Paras kolagen menyerlahkan rupa yang sihat dan susuk tubuh yang terampil.
   Kolagen semakin berkurangan selari dengan usia. Ia juga berkait dengan nutrisi yang diperlukan oleh kolagen yakni antioksidan. Jadi tidak hairan kekurangan vitamin C menyebabkan kulit kelihatan kering berkedut dan luka lambat bercantum.
   Secara amnya, kolagen juga memainkan peranan dalam kesihatan tendon. Kehilangan kolagen menjejaskan kesihatan tulang dan sendi.
   Kesan kekurangan kolagen menampakkan kesan penuaan terutama pada kulit dan wajah.
   Antaranya ialah:
   - Kedutan, pori2 terbuka dan garis halus kelihatan.
   - Kulit kering dan mengelupas
   - Kulit semakin kurang keanjalan
   - Kulit menjadi kasar
   - Rambut menipis dan gugur
   - Pigmentasi
   - Payudara tidak tegang dan anjal lagi
   - Mata rasa kering
   Seiring dengan permintaan pasaran kecantikan dan kesihatan, Shaklee telah mengeluarkan produk baru iaitu Collagen Powder Shaklee dan telah melalui beberapa kajian saintifik sebelum dikeluarkan di pasaran. dan pastinya ia juga halal dan boleh dimakan tanpa was-was!
   Jika anda ingin cantik memikat hati suami silalah dapatkannya...Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya/ sms 0145075708 ( Pn. Huda )

0 comments:

Catat Ulasan

Saya Nurul Huda Zakaria, Shaklee Independent Distributor (883327) kawasan Kota Bharu, Kubang Kerian dan Pengkalan Chepa. Produk Shaklee diyakini mampu memberi mutu kesihatan yang lebih baik seisi keluarga. Ianya sihat, selamat dan berkesan. Ingin berkongsi tips kejayaan perniagaan dan produk Shaklee hubungi/ whatsapp 014-507 5708. Terima kasih!

 
Inspirasi Huda (Sihat Bersama Vitamin)
Top