Lebih kurang seminggu je lagi Promosi vitamin c akan berakhir,saya suka kongsi fakta ini,

Fakta:Secara amnya, buah-buahan akan menghasilkan Vitamin C yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah itu ranum. Satu hidangan membekalkan sekitar 45,g-60mg Vit C. Buah yang tidak ranum mengandungi kurang kandungan Vitamin C apatah lagi selepas dipetik, ia berkurang separuh dan musnah terus apabila terdedah kepada panas

Jadi berapa % sangatla yang kita dapat hanya daripada buah2an.

kalau tak makan buah?. Lagi lah parah yer tak.
kalau merokok?Stress?kulit jerawat?..Lagi lah tak cukupp telan buah sahaja

Sebab itu kita perlukan makanan tambahan Vitamin C untuk melengkapkan keperluan Vitamin C dalam tubuh. Semak keperluan Vitamin C anda, Ia berbeza mengikut jantina, umur, gaya hidup.Saya pilih jenama Shaklee sebab Vit C Shaklee. Setiap tablet vitamin C Shaklee bersamaan hidangan 7.5 biji oren. Ujian klinikal pula membuktikan Vitamin C dalam 2 tablet Vitamin Shaklee (dalam jurang masa 5 jam) mampu kekal dalam plasma darah kita selama 24 jam. Dan ekstra bonus bagi yang memilih Vit C Shaklee adalah, kandungan bioflavonoid dalam tiap tabletnya. MENAKJUBKAN!!

Semua orang memerlukan vitamin c ni kan?Tak kiralah siapa kita..sebabnya badan kita tak dapat hasilkan vitamin c dengan sendiri.


Ibu hamil,Ibu menyusu,kanak2,warga tua,mereka yang mengalami masalah sistem imun,masalah kulit sangat digalakkan mengambilnya..

Ini dia sedikit testimoni vitamin c yang sebenar...bila bersembang pasal vitamin c ni memang saya teruja la!!!hihiVitamin c ni ada promosi bulan ni.jom rebut peluang nak cantik dan Berjimat..hihi

www.inspirasihuda.blogspot.com

0 comments:

Catat Ulasan

Saya Nurul Huda Zakaria, Shaklee Independent Distributor (883327) kawasan Kota Bharu, Kubang Kerian dan Pengkalan Chepa. Produk Shaklee diyakini mampu memberi mutu kesihatan yang lebih baik seisi keluarga. Ianya sihat, selamat dan berkesan. Ingin berkongsi tips kejayaan perniagaan dan produk Shaklee hubungi/ whatsapp 014-507 5708. Terima kasih!

 
Inspirasi Huda (Sihat Bersama Vitamin)
Top