Omega Guard Shaklee mengandungi ALA, EPA dan DHA
Definisi Omega-3 atau Omega-3 Fatty Acids menurut pemahaman saya melalui Wikipedia ialah suatu bentuk zat gizi yang terdapat di dalam kategori Asid Lemak Tak Tepu Yang Penting atau Polyunsaturated Fatty Acids (PUFA). Omega-3 juga dipanggil sebagai ω-3 dan n-3.

PROMOSI SHAKLEE OMEGAGUARD APRIL 2016

Di dalam atom karbon Omega-3 ini terdapat rantaian molekul berkembar yang terbentuk sebagai satu rantaian badan karbon yang tersusun dan di akhir karbon ini ia kelihatan seperti ekor. Dalam jumlah akhir atau ekor karbon tersebut ia mempunyai 3 jumlah molekul rantaian karbon tadi. Jumlah molekul akhir inilah dipanggil n-3 dan dengan itu ia dipanggil Omega-3.

Terdapat tiga jenis asid lemak utama di dalam Omega-3

Asid lemak Omega-3 sangat penting dalam proses meningkatkan metabolisme manusia. Enzim badan manusia tidak mampu menghasilkan asid lemak Omega-3. Dengan pengambilan nutrisi yang mengandungi ALA, EPA dan DHA ianya memberi manfaat untuk kesihatan.

Supplement penting yang mengandungi Omega-3 seperti Omega Guard Shaklee diyakini mampu membekalkan nutrisi lengkap Omega-3 yang mengandungi khasiat minyak ikan terbaik di dunia. Pendedahan media massa berhubung cuaca panas tidak menentu yang melanda negara boleh mengakibatkan terjadinya Strok Haba terhadap pesakit yang mempunyai masalah kesihatan yang berkaitan.

Promosi Shaklee Omega Guard November 2014 adalah peluang terbaik untuk anda mendapatkan makanan tambahan ini. Anda juga boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dan ketahui banyak kelebihan yang terdapat di sini.

Hubungi saya

Nurul Huda
SID 883327
SMS/Call/Whatsapp : 014-507 5708
Email : inspirasihuda@yahoo.com
Blog : inspirasihuda.blogspot.com 
Facebook : Nurul Huda 

7 comments:

 1. Info yang ringkas tapi padat, 👍

  BalasPadam
 2. Saya suka omega shaklee. Memang terbaik

  BalasPadam
 3. Assalam pertama kali singgah kat sini
  ni baru betul2 blog shaklee

  tahniah.. moga terus maju...

  BalasPadam
 4. info tentang omega-3 yang mudah difahami :)

  BalasPadam
 5. baru la faham sikit apa sebenarnya omega 3 ni
  tq

  BalasPadam
 6. Huhu..tak tahu pulak sebelum ni..terima kasih berikan ilmu Baru pada says..hehe

  BalasPadam

Saya Nurul Huda Zakaria, Shaklee Independent Distributor (883327) kawasan Kota Bharu, Kubang Kerian dan Pengkalan Chepa. Produk Shaklee diyakini mampu memberi mutu kesihatan yang lebih baik seisi keluarga. Ianya sihat, selamat dan berkesan. Ingin berkongsi tips kejayaan perniagaan dan produk Shaklee hubungi/ whatsapp 014-507 5708. Terima kasih!

 
Inspirasi Huda (Sihat Bersama Vitamin)
Top