Omega Guard Shaklee Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
Saya membaca beberapa fakta penting dari web rasmi Shaklee berhubung Omega Guard dari sudut penyediaan, kandungan, manfaat, sumber minyak ikan terbaik dan keistimewaan yang dapat diperolehi dari pengamalannya.

Senarai produk yang menyediakan kandungan asid lemak omega 3 begitu banyak didapati di pasaran. Pelbagai jenama dan ada yang sanggup menggunakan label minyak ikan terbaik untuk melariskan jualan.

Sebagai pengguna yang bijak seharusnya perlu tahu dan menyelidiki tahap kandungan asid lemak omega 3 ini dalam kuantiti yang penuh dalam setiap kapsul atau sebahagian sahaja atau kurang dari sebahagian kapsul?

Saya mendapati Shaklee mengambil langkah tepat dengan menyenaraikan tahap kandungan asid lemak omega 3 dalam kapsul yang disediakan. Jumlah asid lemak omega 3 Shaklee adalah sepenuhnya disediakan dalam kapsul tanpa meninggalkan ruang untuk dimasukkan asid lemak yang lain.

Maka tidak mengejutkan jika Omega Guard Shaklee dipilih sebagai minyak ikan terbaik di dunia. Mengambil kira jenis ikan yang diekstrak dan habitat kehidupan haiwan tersebut yang mempunyai daya ketahanan hidup di laut dalam dan sejuk.

Melalui hasil pembacaan saya di blog teman-teman yang lain, Omega Guard Shaklee diekstrak dari ikan Sardine, Mackerel, Herring dan Anchovies. Khasiat omega 3 melalui ikan Sardine diterangkan di dalam web The World's Healthiest Foods. Khasiat omega 3 ikan Mackerel boleh dilihat di web FitDay. Anda juga boleh melihat ulasan ringkas khasiat ikan Herring di web LIVESTRONG. Web SFGATE juga memberi ulasan menarik mengenai khasiat ikan Anchovies.

Manakala kajian yang dibuat terhadap rahsia kesihatan orang Eskimo yang berada dalam jalur kehidupan berlainan iaitu orang Eskimo yang hidup di Greenland, Denmark bekerja sebagai nelayan tidak menghadapi masalah sakit jantung, darah tinggi, lelah dan kencing manis. Berbeza dengan orang Eskimo yang tinggal di Amerika Utara. Baca seterusnya di sini.

Manfaat utama:

Asid lemak - (Omega 3) sangat penting, ia tidak dihasilkan oleh badan, namun manusia perlu mengambilnya. Omega 3 juga boleh didapati dari asas tumbuhan namun badan manusia tidak dapat menukarkannya kepada EPA dan DHA secara berkesan. Ketahui lebih lanjut berkenaan EPA dan DHA di sini.

Mencegah penyakit saluran darah dan Strok - Peranan DHA dan EPA dapat melawan Thrombosis, Tekanan Darah Tinggi dan mengawal kepakatan darah untuk menjadi lebih lancar dengan saluran darah yang lebih bersih. Baca juga di sini.

Membantu tumbesaran, perkembangan otak kanak-kanak / janin dan memori - DHA sangat diperlukan untuk otak, sistem saraf dan retina janin. Baca seterusnya di web NCBI.

Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru - Pengawalan sistem ini sangat penting untuk memulih Alahan Kulit, Psoriasis, Demam Hay, Bronkitis, Lelah, Hepatitis, SLE dan Buah Pinggang.

Menentang kanser - Lihat juga kajian American Cancer Society.

Memelihara fungsi sendi - Mencegah Arthritis , memelihara fungsi sendi dan Gout dengan berkesan.

Mencegah Insomenia dan mengurangkan tekanan - EPA dan DHA terbukti mempunyai keupayaan meredakan tekanan emosi dan membantu kesihatan mental. Baca juga huraian terperinci di web UUM.

Hubungi saya

Nurul Huda
SID 883327
SMS/Call/Whatsapp : 014-507 5708
Email : inspirasihuda@yahoo.com
Blog : inspirasihuda.blogspot.com
Facebook : Nurul Huda

3 comments:

  1. Omega shaklee memang pilihan tepat utk memelihara kesihatan terutama kolesterol. Tq atas info

    BalasPadam
  2. Sama2..Terima kasih kak aida..sudi singgah disini.

    BalasPadam
  3. cantik poster huda tu. memang omega terbaik

    BalasPadam

Saya Nurul Huda Zakaria, Shaklee Independent Distributor (883327) kawasan Kota Bharu, Kubang Kerian dan Pengkalan Chepa. Produk Shaklee diyakini mampu memberi mutu kesihatan yang lebih baik seisi keluarga. Ianya sihat, selamat dan berkesan. Ingin berkongsi tips kejayaan perniagaan dan produk Shaklee hubungi/ whatsapp 014-507 5708. Terima kasih!

 
Inspirasi Huda (Sihat Bersama Vitamin)
Top