Masalah sembelit mengganggu urusan kerja harian


Pemakanan tidak seimbang dan kurang minum air kosong antara punca sakit sembelit. Terdapat banyak ubat sembelit di pasaran yang boleh didapati dengan mudah. Namun tidak semua yang dipanggil ubat itu menepati garis panduan dan keselamatan termasuk melalui ujian klinikal. Produk Shaklee menawarkan anda supplement (makanan tambahan) yang membantu untuk mengurangkan masalah sembelit iaitu Lecithin Shaklee.

Sakit sembelit juga adalah suatu gejala yang terjadi akibat kekurangan cecair dalam badan, stres dengan tugasan kerja yang begitu padat dan sebagainya menyumbang kepada penyebab sembelit.

Berikut beberapa faktor yang boleh menyumbang kepada sakit sembelit:

 • Kehamilan
 • Usia lanjut
 • Gaya hidup tidak sihat
 • Kekurangan serat seperti vitamin C
 • Emosi
 • Jarang bersenam
 • Salah guna ubat
 • Makan berlebihan
 • Makanan beku
Selain supplement Lecithin Shaklee, produk lain yang selalu mendapat perhatian dalam masalah sakit sembelit ialah Alfalfa Shaklee dan Herb-Lax Shaklee. Kedua-dua produk juga ini banyak membantu mengurangkan masalah sembelit sebagaimana ulasan dalam entri Sembelit Tiada dan Perut Kempis Dengan Alfalfa dan Herb-Lax.
 
Lecithin Shaklee dihasilkan melalui kacang soya. Proses pembuatannya sudah tentu berbeza dengan cara pembuatan syarikat biasa. Faktor semula jadi, teknologi hijau dan jaminan untuk pengguna telah pun dilalui oleh Shaklee bukan untuk kelulusan semata, malah ingin melihat pengguna mempunyai nilai kehidupan tersendiri. 
 
Pautan menarik tentang Kacang Soya dan ketahui juga Promosi Bulanan Shaklee yang menarik menanti anda.
Lecithin Shaklee, Ubat Sembelit, Supplement
Lecithin Shaklee Untuk Sakit Sembelit
 

Bagaimana untuk mendapatkan produk Shaklee?

Anda boleh menghubungi kami melalui SMS atau WhatsApp di 014-507 5708 (Nurul Huda) untuk mendapatkan maklumat dan panduan berkenaan suplemen Shaklee. Penghantaran produk melalui Pos Laju Malaysia dan kami juga membuat penghantaran sendiri (COD) ke destinasi anda bagi kawasan Kota Bharu dan sekitarnya.

InspirasiHuda~
Your Trusted Shaklee Consultant!
ShakleeID 883327 | 014 507 5708

2 comments:

 1. oo baru tahu lecithin bagus juga utk sembelit

  BalasPadam
  Balasan
  1. Terima kasih.. Yup! Betul tu. Pilihan terbaik sensasi promosi disember 2015 :>)

   Padam

Saya Nurul Huda Zakaria, Shaklee Independent Distributor (883327) kawasan Kota Bharu, Kubang Kerian dan Pengkalan Chepa. Produk Shaklee diyakini mampu memberi mutu kesihatan yang lebih baik seisi keluarga. Ianya sihat, selamat dan berkesan. Ingin berkongsi tips kejayaan perniagaan dan produk Shaklee hubungi/ whatsapp 014-507 5708. Terima kasih!

 
Inspirasi Huda (Sihat Bersama Vitamin)
Top