Ketika mula-mula saya join shaklee,saya dah mendengar KEHEBATAN BASIC H2 nie....Produk Pencuci SERBAGUNA yang SELAMAT dan BERKESAN.

Boleh mencuci lantai,botol susu,mengurangkan suhu demam,mengurangkan sakit gigi,mengatasi masalah kulit,boleh membasuh sayur,boleh mencuci peralatan dapur dan tingkap rumah....Tak dinafikan,memang ada sedikit " keraguan ".Maka ia menarik minat saya untuk menghadirkan diri ke kelas nutrisi bersama nutritionist.

ADAKAH BASIC H2 SELAMAT?


Bahan Pencuci daripada Shaklee terhasil dari ujikaji yang dibuat dari bahan lebihan suplement.

Kandungan utama Basic H2 adalah dari ekstrak minyak jagung dan kelapa.

APA ITU BASIC H2?

Secara ringkasnya, Basic H2 merupakan sejenis SURFACTANT yang berupaya mengurangkan " surface tension " air.Ini menyebabkan Basic H2 menjadi agen pencuci yang sangat bagus kerana ia mampu membasahkan mana-mana permukaan dengan lebih baik.

Basic H2 juga boleh  " melembutkan permukaan air " . Maksudnya disini mengecilkan molekul permukaan air dan ia bertindak menyerap haba dengan lebih pantas.Sebab itulah ramai dikalangan pengguna menggunakan basic H2 untuk mengurangkan demam. 

SERANGGA MATI BILA TERKENA AIR BASIC H2?

Ye,serangga dan kutu boleh mati jika terkena air yang mengandungi Basic H2 kerana LEMAS bukan kerana Basic H2 beracun tawww...Hihi...Menarik kan?? Jika air biasa, air tersebut hanya terkena lapisan luar pada badan serangga.Tetapi sekiranya serangga terkena air yang mengandungi Basic H2,serangga tersebut boleh mati kelemasan kerana molekul air yang mengandungi Basic H2 boleh masuk kedalam badan.

BASIC H2 BOLEH DIGUNAKAN UNTUK MEMBERSIH SAYUR DAN BUAH-BUAHAN?

Ye, bukan setakat membasuh sayur dengan Basic H2 SELAMAT, malah sayur yang direndam dengan Basic H2 lebih segar berbanding sayur yang direndam air biasa.Cubalah anda buat kat rumah kalau tak percaya.hihi....Perlu kita ketahui, Basic H2 diperbuat daripada lebihan suplement..Ia memang selamat.

Disini saya ingin berkongsi kegunaan Pencuci Serbaguna Basic H2 yang dibuat dari 100% bahan organik,bio-degrable,tanpa fosfat,tiada toksik,PH seimbang,menjimatkan,16 oz Basic H2 boleh menghasilkan 48 gelen campuran.Dan yang bestnya boleh digunakan dengan selamat tanpa perlu membilasnya.1001 Cara Kegunaan Basic H


BIL
KEGUNAAN
CARA
1.
Mencuci & membersih sayur-sayuran dan buah-buahan daripada racun & bahan kimia
Isikan air ke dalam besen dan masukkan 5 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit
2.
Mencuci & membersih ikan, ayam & daging & makanan laut daripada bahan awet
Isikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit
3.
Mencuci & membersih makanan basah spt. Mee kuning, kuehtiau dsbnya daripada bahan awet
Isikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit
4.
Mencuci & membersih tempat dan peralatan memasak (terutama yang berminyak)
Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h dan gunakan untuk mencuci peralatan memasak
5.
Mencuci & membersih bilik air, tandas, tangki, sinki, cermin tingkap, rak buku, almari dsbnya
Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h kemudian mopkan atau lapkan tempat yang hendak dibersihkankecuali bilik air dan tandas perlu diberus
6.
Mencuci badan, tangan dan kaki daripada daki kotoran, pijar lada, dakwat marker pen, minyak dsbnya
Basahkan tangan dengan air kemudian tuangkan 2-3 titik kemudian digosok-gosok serta bilas
7.
Mencuci & membersih lantai serta alat permainan
Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h kemudian cuci alat mainan dan dibilas manakala cucian lantai tidak perlu dibilas selepas lantai dimop kerana ia mudah kering dan tidak melicinkan lantai
8.
Menanggalkan gula-gula getah pada baju dsbnya
Titikkan 5 titik di sebelah belakang baju yang terkena gula getah kemudian digosok-gosok hingga tertanggal
9.
Mengasah pisau
Titikkan 4-5 titik pada pisau dan asah pisau seperti biasa sehingga tajam
10.
Membersih dakwat pen pada tangan, baju dsbnya
Titikkan 4-5 titik di tempat terkena dakwat, digosok dan kemudian dibilas


Ketika kecemasanBIL
KEGUNAAN
CARA
1.
Menghapuskan kutu di atas kepala
Basahkan rambut dan ambil 10 titik basic-h dan lumurkan ke atas kepala dan ratakan. Setelah selesai balutkan kepala dengan kain tuala bersih dan biarkan selama 10-15 minit barulah dibilas
2.
Terkena minyak, air panas atau melecur terkena benda panas
Sapukan terus basic-h ke atas tempat yang terkena tadi dan kulit tidak akan menggelembung atau melecur bahkan akan rasa sejuk.
3.
Menghindarkan & membunuh serangga seperti lipas, nyamuk, semut, lalat dsbnya
Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam botol semburan bunga yang dicampur air kemudian goncang dan semburkan kepada serangga
4.
Demam panas (sebelum berjumpa doctor)
Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam besen kecil yang mengandungi air.Kemudian sapukan atau lumurkan ke seluruh badan dan kepala.
5.
Sakit gigi
Masukkan 4-5 titik basic-h ke dalam cawan yang dicampur air kemudian kumur. Sekiranya sakit pada gigi berlubang titikkan 2-3 basic-h pada kapas dan letakkan pada tempat yang sakit.
6.
Gatal-gatal pada badan atau miang (masalah kulit)
Tuangkan 4-5 titik ke dalam gayung. Kemudian gosokkan ke seluruh tempat gatal dengan menggunakan span mandian dan dibilas.
7.
Ulser dan mulut berbau
Tuangkan 4-5 titik ke dalam gelas kemudian kumur (sekerap mungkin)
8.
Penyubur tanaman dan penggembur tanah
Air lebihan cucian basic-h boleh disiram pada pokok bunga dan tanaman lain untuk membantu kesegaran dan kesuburan.
9.
Menghilangkan karat dan daki pada barang kemas, jam tangan dsbnya
Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam mangkuk kecil kemudian rendamkan dan biarkan selama 15-30 minit, karat dan daki akan tanggal serta kelihatan kilat seperti baru.Pastikan Basic H menjadi barang WAJIB ADA dirumah!
 

Bagaimana untuk mendapatkan produk Shaklee?Anda boleh menghubungi kami melalui SMS atau WhatsApp di 014-507 5708 (Nurul Huda) untuk mendapatkan maklumat dan panduan berkenaan suplemen Shaklee. Penghantaran produk melalui Pos Laju Malaysia dan kami juga membuat penghantaran sendiri (COD) ke destinasi anda bagi kawasan Kota Bharu dan sekitarnya.

InspirasiHuda~ Your Trusted Shaklee Consultant! ShakleeID 883327 | 014 507 5708 
 3 comments:

 1. MV sangat suka, sampaikan setiap hari pun mengemop lantai menggunakan Basic H

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

   Padam
  2. Betul tu MV, penggunaan Basic H ni sangat baik. Kalau cuci kenderaan, air sabun tu tak menjadi kering atau meninggalkan bekas sebagaimana sesetangah pencuci lain. Penggunaan air pun menjadi jimat.

   Padam

Saya Nurul Huda Zakaria, Shaklee Independent Distributor (883327) kawasan Kota Bharu, Kubang Kerian dan Pengkalan Chepa. Produk Shaklee diyakini mampu memberi mutu kesihatan yang lebih baik seisi keluarga. Ianya sihat, selamat dan berkesan. Ingin berkongsi tips kejayaan perniagaan dan produk Shaklee hubungi/ whatsapp 014-507 5708. Terima kasih!

 
Inspirasi Huda (Sihat Bersama Vitamin)
Top