Vitamin C Semula Jadi Kecergasan Sepanjang Hari


Kekal bertenaga sepanjang hari sudah pasti menjadi keinginan ramai dalam menjalani urusan harian samada di rumah, tempat kerja, taman rekreasi dan mana-mana saja tempat yang memerlukan tumpuan untuk sebarang aktiviti. Vitamin C antara vitamin yang banyak membantu badan dan organ untuk menyalurkan bekalan enzim yang diperlukan untuk kecergasan sepanjang hari.

PROMOSI SHAKLEE SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS APRIL 2016 

Keberkesanan dalam melaksanakan sesuatu tugasan dan aktiviti sangat berkait kepada kesihatan dan kecergasan. Tanpa kesihatan yang baik dan kecergasan yang sepatutnya, ia sedikit-sebanyak menyumbang kepada kegagalan tumpuan. Dari kelemahan ini akan melahirkan corak hidup dan budaya kerja yang kurang berpotensi dan jika berterusan akan menyumbang ke arah kemorosotan nilai kerja.

Vitamin C melalui pengambilan makanan


Vitamin C mudah ditemui dalam makanan seperti sayur-sayuran, buah-buahan dan bijirin. Vitamin C juga boleh ditemui dalam makanan seperti daging dan haiwan. Vitamin C juga didapati dalam kandungan susu badan dan susu haiwan tertentu. Jumlah vitamin C yang dihasilkan dari organ haiwan tidak banyak sebagaimana yang diperolehi dari sayuran atau tumbuhan.

Oleh itu, sumber vitamin C yang dihasilkan dari tumbuhan sangat diperlukan untuk menjana tenaga dan menyalurkan enzim di seluruh bahagian organ.

Suplemen vitamin C


Shaklee Malaysia menghasilkan produk vitamin C untuk membekalkan khasiat tambahan dari pemakanan harian. Kandungan Sustained Release Vita-C Plus diyakini berperanan memenuhi ruang kosong enzim yang diperlukan untuk tenaga dan kesihatan sepanjang hari.

Vitamin C Shaklee tidak sama dengan mana-mana suplemen yang terdapat di pasaran. Penghasilannya dilakukan dengan proses yang berteknologi mesra alam, bebas dari sebarang kimia dan bahan sintetik. Manfaat Sustained Release Vita-C Plus diperlukan untuk mendapatkan hasil kesihatan yang baik seperti kecantikan kulit, ketahanan sistem perlindungan, meningkatkan fungsi sel dan membantu memelihara organ lain melalui pengambilan Sustained Release Vita-C Plus.

Kini, ramai telah mengetahui akan kepentingan vitamin C untuk kesihatan harian. Namun, masih ramai juga yang inginkan kepastian sebelum memiliki vitamin C Shaklee. Siapa perlukan Sustained Release Vita-C Plus? Sudah tentu vitamin C keluaran Shaklee ini boleh digunakan oleh semua pencinta kesihatan. Tanpa mengira peringkat umur, bahkan Shaklee juga mengeluarkan vitamin C untuk kanak-kanak seperti Chewable Vita-C Plus, bukan setakat suplemen vitamin C, juga terdapat multi-vitamin yang diperkaya zat besi untuk kanak-kanak iaitu Vita-Lea for Children.

0 comments:

Catat Ulasan

Saya Nurul Huda Zakaria, Shaklee Independent Distributor (883327) kawasan Kota Bharu, Kubang Kerian dan Pengkalan Chepa. Produk Shaklee diyakini mampu memberi mutu kesihatan yang lebih baik seisi keluarga. Ianya sihat, selamat dan berkesan. Ingin berkongsi tips kejayaan perniagaan dan produk Shaklee hubungi/ whatsapp 014-507 5708. Terima kasih!

 
Inspirasi Huda (Sihat Bersama Vitamin)
Top