Zinc Complex Shaklee | www.inspirasihuda.blogspot.com

Kita memerlukan Zinc.

Saya rasa ramai lagi yang tidak perasan kepentingan zinc dalam membantu memulihkan kesihatan. Bila sebut perihal kesihatan, kadang-kadang gejala yang dihadapi dianggap perkara biasa dan dipandang kecil.

Apabila saya melihat kebaikan yang terdapat pada Zinc Complex Shaklee, saya kira ramai di kalangan teman-teman yang amat memerlukannya. Zinc merupakan nutrien yang diperlukan untuk membantu sisitem imun melawan bakteria dan virus.

Zinc juga membantu untuk kesihatan dan kesuburan sperma, ia juga membantu perkembangan bayi dan kanak-kanak untuk membesar, juga membantu menyembuhkan luka dan penting untuk deria rasa dan bau.

Selebihnya kita lihat di bawah:

SIAPA PERLUKAN Zinc Complex

-Lelaki dan Wanita dari bayi sampai ke tua
-Wanita Mengandung dan Menyusu
-Orang yang mempunyai pembedahan,gastrousus seperti pembedahan berat badan, atau yang mempunyai gangguan pencernaan , seperti ulser kolitis atau penyakit Crohn . Syarat-syarat ini kedua-duanya boleh mengurangkan jumlah zink yang badan menyerap dan meningkatkan jumlah yang hilang dalam air kencing .
-Vegetarian kerana mereka tidak makan daging, yang merupakan satu sumber yang baik zink. Juga, kacang dan bijirin mereka biasanya makan mempunyai sebatian yang menyimpan zink daripada diserap sepenuhnya oleh badan. Atas sebab ini, vegetarian mungkin perlu makan zink sebanyak 50% lebih daripada jumlah yang disyorkan.
-Bayi yang menyusu lama kerana susu ibu tidak mempunyai zink yang cukup untuk bayi lebih 6 bulan umur.Makanan yang mempunyai zink seperti daging puri adalah disarankan.
-Alcoholics kerana minuman beralkohol mengurangkan jumlah zink yang badan menyerap dan meningkatkan jumlah yang hilang dalam air kencing.
-Orang yang mempunyai penyakit sel sabit

KEBAIKAN Zinc Complex

-Meningkatkan sistem imun - membantu pengeluaran kelenjar thymus yang mengeluarkan T-cells untuk menentang cancer dan menghalang infection penyakit.
-Diabetis - membantu pengeluaran insulin dan mengekalkan fungsi insulin
-Kanser prostat - pengambilan zinc dapat mengurangkan pembengkakan prostat sebanyak 70%
-Ovulasi wanita - wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu pengucupan uterus membantu mengembalikan daya ketahanannya
-Memperbaiki radang kulit - Pengambilan zinc dapat memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat
-Jerawat - Zinc bertindak dengan mengawal selia jumpah testosteron dalam badan yang memainkan peranan dominan dalam menyebabkan jerawat. Zinc juga menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan -kulit yang sihat
-Kelesuan kronik
-Mengekalkan deria bau - Mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif
-Kemampuan seks lelaki - zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga dan meninggikan kiraan sperma
-Gugur rambut / botak - zinc mengaktifkan 200 jenis enzim dan meransang regenerasi sel. Ini dapat memelihara pertumbuhan dan perkembangan sel
-Membentuk kolagen - Zinc membantu pembentukan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kuku, kulit dan organ.
-Penyembuhan luka yang cepat - zinc mempercepatkan pemulihan luka luar dan dalam dan memperbaiki alergy
-Rabun malam

KESAN KEKURANGAN ZINC?

Ia menyebabkan:

-Pertumbuhan perlahan dalam bayi dan kanak-kanak
-Perkembangan seksual lambat di kalangan remaja dan mati pucuk di kalangan lelaki
-Rambut gugur
-cirit-birit
-Mata dan kulit luka
-Hilang selera makan
-Kehilangan berat badan
-Masalah dengan penyembuhan luka
-Keupayaan untuk rasa makanan
-Tahap kecerdasan yang rendah juga boleh berlaku.

Menarik kan?


Hubungi saya/WhatsApp/SMS di 014-507 5708 untuk membuat pesanan dan dapatkan harga istimewa!

#PenghantaranPercumaDiKotaBharuKubangKerianPengkalanChepaDanWakafCheYeh

0 comments:

Catat Ulasan

Saya Nurul Huda Zakaria, Shaklee Independent Distributor (883327) kawasan Kota Bharu, Kubang Kerian dan Pengkalan Chepa. Produk Shaklee diyakini mampu memberi mutu kesihatan yang lebih baik seisi keluarga. Ianya sihat, selamat dan berkesan. Ingin berkongsi tips kejayaan perniagaan dan produk Shaklee hubungi/ whatsapp 014-507 5708. Terima kasih!

 
Inspirasi Huda (Sihat Bersama Vitamin)
Top